2008. december 7., vasárnap

Likőrben áztatott, csokoládékrémmel töltött aszalt szilva

Mi más is készülhet ilyenkor a házi vegyi művekben, mint valamilyen kávés adalékkal megbolondított finomság...

Hozzávalók:

230 gr aszalt szilva
50 ml konyak
2 evőkanál örölt kávé
150 ml tejszín
350 gr étcsokoládé
10 gr margarin
kakaópor

Áztassuk konyakban a szilvaszemeket fél óráig, majd vágjunk mindegyiken kis hasadékot , és óvatosan emeljük ki belőlük a magokat.

Készítsük el a tölteléket: keverjük el a tejszínt a kávéval, és óvatosan melegítsük meg, de ne forraljuk. Tegyük félre pár percre pihenni, majd újra melegítsük. Szűrjük le, majd keverjük bele az apró darabokra tört csokiból annyit, hogy krémsűrűségű masszát kapjunk.

Ha kihűlt a csokikrémünk, tegyük habzsákba, és töltsük meg vele a szilvákat. A töltött szilvákat tegyük 20 percre hűtőbe.

A maradék csokit gőz fölött olvasszuk fel, keverjük bele a margarint, majd egyenként mártsuk bele a szilvákat. Amikor megdermedt a csokimáz, szórjuk meg kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések: